Welkom bij Circus SamBal, even geduld...

Wat vinden anderen?


OLYMPUS DIGITAL CAMERAChantal Janzen

“Circus SamBal is de ALLER leukste manier om je feestje te vieren!
Dankjewel Samuel, het was echt fantastisch! James heeft een superfeest gehad, om nooit te vergeten! Dank voor je enthousiasme en vakkennis. Ik kan het iedereen aanraden! Liefs, Chantal Janzen!”

Ana

“WOW, it was a MINDBLOWING final Show & an incredible party! All of the parents and kids said it was the best party they have ever been to (and were worried how they could ever top this – of course that was not my intention to raise the bar so high)! The best part is that the parents and kids had truly so much fun. You are really amazing how you can teach the kids and get them engaged.”

Jasper

“Dank voor het geweldige feest! We waren onder de indruk van de manier waarop je 11 kinderen in 2 uur tijd op weergaloze wijze in beweging zette! Je stijl is snel, strak gestructureerd en luchtig: Alle kinderen voelden zich gezien, ze waren van begin tot eind geboeid en kregen de ruimte zelf te kiezen en te oefenen.
Je liet ze vrij, maar bleef ook dichtbij, wat resulteerde in een spectaculaire voorstelling, waar de kinderen zichtbaar van genoten. Het publiek (vooral ouders) was enorm verrast. Onze dochter van 9 heeft als circusdirecteur haar mooiste feest ooit beleefd en vindt het elke dag nog jammer dat het voorbij is. Heel veel dank!”

Babette

“Het verjaardagsfeest van onze 12-jarige dochter is dankzij Samuel één groot feest geworden. Veel afwisseling, plezier, spanning en sensatie. In zeer korte tijd zet Samuel met de kinderen een ontroerende en meer dan fantastische show neer. Een echte aanrader!”

Puck

“Een Circusworkshop met Circus SamBal is een waanzinnig gróót succes! Twee maanden later praten de kinderen er nog over.
Samuel weet in ieder kind wel een talent te ontdekken en dat mogen ze dan op het eind in een totaal-voorstelling aan de ouders laten zien. Voor ons, de ouders van de jarige, was het heerlijk! Het feest vierde zichzelf…! Met een spetterende show aan het eind!”

Christina

“Wat wás het een knalfeest! Ook van de ouders vele alleen maar zeer positieve reacties ontvangen. De kinderen hebben genoten. En wij ook. Wat deed je het geweldig. Je betrok ieder kind erbij, hield iedereen bij de les, en op zo’n manier dat iedereen plezier had. Dat is een gave! Er is 1 maar: wat is het jammer dat het alweer voorbij is. Enorm bedankt!”

Antoinette

“Samuel is een toptrainer! Entertainer, circusartiest en een vrolijke leraar die op subtiele wijze zorgt dat de aandacht van de kinderen op geen enkel moment verslapt. Samuel runt op een enthousiaste manier een hele club circusartiesten in de dop en maakt op speelse wijze met de kinderen een fantastische circusvoorstelling. Knap om te zien hoe in 2 uur dit spontaan ontstaat! En het plezier spat eraf. Bij Samuel en bij de kinderen. Een uniek kinderfeest waar we nog jaren met heel veel plezier op terug kijken.”

Karin

“Circus met Circus SamBal = FEEST! Samuel, bedankt voor de fantastische middag!
Een middag die de kinderen, hun ouders en wijzelf niet snel zullen vergeten. Onze zoon kijkt met enorm veel plezier terug  op ‘zijn mooiste verjaardagsfeest ooit’! Je pakt direct vanaf het eerste begin op een leuke manier de lead en de aandacht van alle kids. Je geeft ze ruimte en haalt het beste in hen naar boven. Iedere artiest is dankzij jou boven zichzelf uitgestegen. Geweldig om te zien. Complimenten!”

Jeroen

“Samuel kwam, zag en overwon. Naast het snel opbouwen van de rekwisieten viel de adequate aanpak van zijn workshop op. De meiden (10-12 jaar) werden in korte tijd klaargestoomd om een CircusVoorstelling te maken, waarbij ze allemaal aan bod kwamen. De kinderen werden geselecteerd om een act te bedenken, waarbij voor iedereen – ongeacht het aanwezige talent –  iets leuks te doen was, van acrobatiek tot theatrale nummers. De eindvoorstelling voor de ouders was ook in no-time in elkaar gezet, en in z’n soort zeer vermakelijk voor zowel de kinderen als de ouders. Een absolute aanrader voor een onvergetelijk kinderfeest!”

Saskia

“Samuel heeft een CircusWorkshop verzorgd bij het feest van onze 8-jarige dochter. Door zijn open benadering en leuke manier van met kinderen omgaan voelde ieder kind zich helemaal op z’n gemak.De kinderen konden alle onderdelen oefenen en uiteindelijk kozen ze zelf de act die ze wilden presenteren voor de ouders. Geweldige show met bijzonder bijpassende muziek opgevoerd voor de ouders, waarbij iedereen versteld stond van de acts. Fantastisch om te zien hoe in korte tijd de kinderen iets kunnen leren en vervolgens een voorstelling (inclusief wegpinkende traantjes bij sommige moeders…!!) kunnen spelen. De kinderen hebben genóóóten!!! Een echte aanrader!”

Hanne

“Een CircusKinderFeest met Samuel is vrolijk en leuk! Zonder zichtbare moeite wordt in twee uur tijd een show ingestudeerd met een groep van 15 kinderen waarin ieder kind zijn/haar showmoment heeft. Zo mooi om die trotse kinderen te zien die allemaal net iets meer durven omdat ze het zo leuk vinden en ze ZO goed begeleid worden. Vervolgens nog trotsere ouders, opa’s, oma’s, zusjes en broertjes die verbaasd zijn over de show die voor hen opgevoerd wordt. En last but not least: na de show wordt er door de ouders en de opa’s en oma’s geoefend, mogen zij ook eens bordjes draaien, met de ballen jongleren of op een bal staan. Bij onze dochter van 8 jaar zaten de kinderen de volgende dag op het puntje van hun stoel alles aan de juf te vertellen”.

Luciënne

“Voor het verjaardagsfeest van mijn zoontje die 6 werd wilden wij graag een CircusKinderFeest organiseren. In totaal waren er 12 kinderen in de leeftijd van 4 tot 6. Wellicht sommigen te jong zou je denken, maar dat was in het geheel niet waar. Samuel wist van alle kinderen werkelijke circusartiesten te maken. Het programma was geheel aangepast aan de leeftijd van de kinderen. Vol enthousiasme gingen ze met hem aan de slag. Van koorddansen tot ballopen, van jongleren tot de Chinese bordjes, echt alles werd door de kinderen uitgeprobeerd. Tenslotte werd  de parade geoefend en de menselijke piramide. Dit alles onder de zeer professionele begeleiding van Samuel. Wij als ouders hoefden amper te helpen, ook voor ons was het een heel relaxt feest.
De klapper was toch wel de eindvoorstelling voor de ouders. Een kwartier voor het einde van het feest kwamen alle papa’s en mama’s met broertjes en zusjes de voorstelling bekijken. De kinderen waren superenthousiast om te laten zien wat ze hadden geleerd. De muziek ging spelen en de voorstelling begon. Dit was ZO vertederend en  ongelofelijk leuk!! De muziek tijdens alle acts maakte het geheel zo écht en spannend. Het was voor ons als ouders ontroerend om te zien! De volgende dag op school werd er nog volop over gesproken, dat was echt heel bijzonder. Ik heb toch al menig feestje meegemaakt, maar nog nooit werd daar achteraf zo over gesproken. De kinderen en zelfs de ouders hebben ons nog aangesproken over het SUPER leuke feest. En onze zoon……….ach ja (zucht) die was en is nog steeds zo trots als een pauw over zijn superleuke feest en daar doe je het toch allemaal voor.

Bedankt Samuel………..Je bent een TOPPER!!!!”

Rob

“Donderdagmiddag, 15.00 uur. Met acht jongetjes van circa zeven jaar oud van school naar huis gefietst – voel me net een cowboy met een kudde dolle koeien. Thuis verjaardagstaart aangesneden, de cadeaus worden uit de verpakking gerukt. Ondertussen sleept Samuel de circus-attributen de huiskamer binnen. Tafels en stoelen aan de kant, de jongens in een kring op de grond. Ze zijn nog steeds door het dolle heen, maar je merkt dat Samuel niet alleen een circusartiest is maar ook een leraar. Dus: niet proberen in te dammen, al die energie (‘Jongens, rustig nou’ – zoals ik zou doen), maar op een positieve manier gebruiken. Even later staan er jongens te draaien met bordjes op stokjes, proberen ze op een circusbal te lopen, te jongleren en over een koord te balanceren. Een enkeling probeert zelfs de eenwielfiets. Zelf doe ik ook nog een beetje mee. Zes uur ’s avonds komen de andere ouders binnen. De circusmuziek gaat aan. De feestelijke entree van de artiesten, de menselijke piramide, de clowns: gespannen en geconcentreerde gezichten bij de artiesten, ouders glimmen en zijn stiekem loeitrots. Een CircusWorkshop met Samuel? Ik zeg: doen!”

Merel

“De taart was op, de pakjes waren uitgepakt en daar was opeens Samuel, onze circusdocent van de middag. Er kwamen een heleboel spullen uit zijn auto, de 12 meiden tussen 10 en 12 jaar keken met grote ogen. Samuel begon met de bordjes op de stokjes. Hoe is het mogelijk? Iedereen kreeg het bordje wel draaiend op het stokje. In de kamer waren 12 paar stralende ogen en 12 draaiende bordjes op een stokje. Daarna nam Samuel de meiden mee naar buiten, om daar allerlei circus-attributen te laten zien en vooral te laten zien wat je ermee kan doen. De meisjes konden bijna niet wachten, ze wilden alles uitproberen: lopen op een grote rode bal, eenwielfietsen, balanceren op een koord, jongleren, fietsen op een mini-mini-fietsje en nog veel meer. Onder de enthousiaste en professionele begeleiding van Samuel probeerde iedereen alles uit, terwijl er heerlijke feestmuziek uit de speakers kwam. Er bleven regelmatig toevallig langsfietsende en lopende mensen staan om hun ogen uit te kijken. Er werd gelachen, geleerd en genoten. Ondertussen werd er ook nog een voorstelling voorbereid ….. De ouders kwamen en de voorstelling kon beginnen. Weer kwam er een gevoel van: hoe is het mogelijk? Onder de klanken van echte circusmuziek is het Samuel gelukt om ieder kind haar eigen nummer te laten zien en ook nog 2 gezamenlijke optredens met als hoogtepunt de piramide. De jarige heeft genoten, alle genodigden hebben genoten en last but not least: het werd ook nog feest voor de ouders en broers en zussen die kwamen kijken. Bedankt Samuel, het was een FEEST om nooit te vergeten!”

Laura

“Met twee zonen van 7 en 10 jaar heb ik toch al heel wat Workshops gehad, maar dit was een absolute topper. Mijn zoontje van 7 jaar wilde op zijn feest  ‘iets met circus’, en zo kwamen via-via bij Samuel terecht. Het was dus wel even spannend voor ons hoe het zou uitpakken, maar al heel snel konden we opgelucht adem halen. Het was duidelijk te merken dat Samuel ook les geeft op een basisschool, want vanaf het begin tot het eind bleven alle 10 kinderen volledig aangehaakt, en dat heb ik bij andere workshops wel eens anders meegemaakt. Onder leiding van Samuel gingen de kinderen met heel veel plezier in de weer met de meegebrachte circusattributen, zowel apart als met de groep, met als resultaat een spetterende voorstelling voor de ouders aan het eind. De kinderen glommen daarbij van trots, maar de ouders ook! Dit was geen standaard workshop, maar eentje die hen, en ons, nog lang bij zal blijven.”

Liesbeth

“We hebben zóóóó genoten van het feest van onze dochter. Absoluut voor herhaling vatbaar. Ze vroeg nu al of het volgend jaar weer kon en haar oudere zus wil dit jaar ook zo’n feest. We vonden het bewonderenswaardig dat je die 10 meiden van 7 jaar in 2 uur hebt laten zien wat er mogelijk is in het circus. Ze hebben alle materialen die jij bij je had uitgeprobeerd. Van eenwielfietsen, koorddansen, chinese bordjes tot aan het minifietsje, alles viel in de smaak. Alles werd ook zo duidelijk door je uitgelegd dat ook wij als ouders een super-relaxed kinderfeest hadden. De meiden hebben enthousiast “hun circusact” geoefend en hebben dit vol trots gepresenteerd toen de ouders kwamen. De voorstelling was zo waanzinnig en leverde heel veel complimenten op. De wijze waarop je onze dochter en haar vriendinnen hebt vermaakt is niet te beschrijven….. zo professioneel en zo enthousiast, geweldig!! Super bedankt voor dit geslaagde feest. Het is een Feest waar nog lang over gepraat zal worden.

Karin

Mijn dochter kan er kort over zijn: “Het was het leukste verjaardagsfeest ooit!” En dat was het. Terwijl de kinderen de (circus)taart verorberden en cadeautjes uitpakten, droeg Samuel zijn attributen de huiskamer in: het strakke koord, de Chinese bordjes, grote ballen om op te lopen, eenwielers en nog veel meer. Vanaf de eerste kennismaking tot het moment dat de ouders verschenen voor een heuse voorstelling, wist Samuel de kinderen te boeien en bij de ‘les’ te houden. Voor het drinken en snoepgoed hadden ze nauwelijks meer aandacht. En het resultaat: superleuk! Op echte circusmuziek kwam ieder kind even in de spotlights, met als klapstuk een acrobatische toren van alle kinderen. Fantastisch, al die stralende koppies en trotse ouders. En toch gewoon lekker thuis. Dit doen we vast nog een keer over met onze jongste. Bedankt Samuel!

Renate

“Een SUPERgeslaagd kinderfeest! Binnen 2 uur hebben de kinderen allerlei circusacts van Samuel geleerd. Het is leuk om te zien dat de kinderen aan Samuels lippen hangen bij de uitleg van de acts. Er is voldoende ruimte voor de kinderen om alles te ontdekken en tijdens het oefenen vormt de act zich naar de mogelijkheden van de kinderen. Samuel denkt in mogelijkheden en benut zijn didactisch inzicht om het beste uit de kinderen naar boven te halen. De Grand-Finale was prachtig. De woonkamer was gevuld met ouders, broertjes en zusjes en het “publiek” heeft genoten. We hebben filmopnames verwerkt tot een dvd voor de kids. Het terugzien van de voorstelling is voor de kids en ouders ÉÉN GROOT feest. Samuel, bedankt: het was een verjaardag om nooit te vergeten!”

Marlies

“Samuel heeft bij ons een circusworkshop gegeven op het verjaardagsfeest van onze dochter van 11 jaar. In een paar uur konden de kinderen met veel verschillende circusattributen oefenen en studeerde iedereen een geweldig leuke  circusact in. Samuel maakte de kinderen enthousiast om zelf met de attributen te oefenen en zorgde dat alle kinderen in de slotvoorstelling hun act aan alle ouders konden presenteren. De ouders gaven natuurlijk een groot applaus voor de artiesten. We zijn onder de indruk van de manier waarop Samuel dat voor elkaar heeft gekregen. Super!”

Lisette

“De 10 jongens hebben een geweldige middag gehad. Ze hebben de hele middag geconcentreerd geoefend en ze stonden te glunderen tijdens de voorstelling. Ze deden hun act allemaal vol overtuiging en met zelfvertrouwen. Ze waren beretrots. Ook de ouders hebben genoten van de voorstelling. We hebben veel complimenten gekregen. Bedankt!”

Henk

“Onze dochter  heeft met 7 vriendinnen haar achtste verjaardag gevierd met een CircusKinderFeest van Samuel. Afspraken maken verliep vlot. Tijdens de middag hadden de kinderen eerst de gelegenheid om alle materialen te verkennen. Samuel had een mooi assortiment bij zich, variërend van eenwielfietsen tot een koorddansapparaat. De meiden hebben van alles geprobeerd, en met die ervaringen werd de tweede helft van de middag toegewerkt naar een voorstelling. Samuel daagde de kinderen uit om nieuwe elementen uit te proberen, hielp ze aan ideeën en zorgde ook dat alle acts op een mooie manier werden gebracht. De jarige dochter kreeg een schitterende rol als circusdirecteur, en kondigde alle acts aan. De ouders werden bij het ophalen van hun kinderen getrakteerd op een fantastisch mooie voorstelling. Iedereen was verrast over wat de kinderen in korte tijd voor elkaar hadden gekregen. De kinderen zelf waren zo enthousiast geworden, dat ze haast weggesleept moesten worden bij de materialen.”

Jeffry

“Dezelfde gasten die ons vorig jaar deden verzuchten of we überhaupt ooit nog eens de verjaardag van onze zoon moesten vieren werden deze keer vakkundig in toom gehouden door de strenge doch rechtvaardige Samuel. Met als resultaat dat wij als ouders een uitermate relaxte middag hadden en de kids aan het eind van de middag de aangeleerde kunsten middels een schitterende voorstelling konden vertonen aan de inmiddels gearriveerde ouders. Spelenderwijs had Samuel ook een net iets prominentere rol voor de jarige ingebouwd. Super middag!!”

Pepijn

“Samuel heeft een CircusWorkshop voor onze dochter georganiseerd. Haar jongere broertje mocht er ook bij zijn. De middag werd afgesloten met een voorstelling aan de ouders. De 10 meiden van circa 12 jaar hebben een inspannende, maar vooral leerzame en feestelijke middag meegemaakt waar ze moe maar heel voldaan uit rolden (soms letterlijk!). De middag begon met een kort kringgesprek en een introductie van alle mogelijke circusmaterialen. De deelneemsters konden kiezen uit één of meerdere circustechnieken en leerden in een eerste ronde de basistechnieken. Daarna werd een draaiboek opgesteld, waarin alle kinderen de act van hun voorkeur konden brengen. Samuel had per act niet alleen de attributen, maar ook toneeltechnische en verhaaltechnische ideeën. Er was per act muziek beschikbaar. Deze werd aangepast aan het definitieve programma. Het knappe van de benadering van Samuel daarbij was, dat ieder kind optimaal gebruik kon maken van de eigen mogelijkheden. Samuel had hier een zeer goed oog voor. Kort voor binnenkomen van de ouders werd de hele voorstelling in een doorlooprepetitie nog eens doorgenomen. Hoogtepunt van de voorstelling was een menselijke piramide, waarbij ook nog eens de toneeltechniek niet werd vergeten (contact met het hooggeëerde publiek!)! Kortom: Een kinderfeest, dat de kwalificaties ‘leuk en aardig’ verre overstijgt en de kinderen blijvend wat meegeeft!”

Edith

“Onlangs werd onze dochter 7  jaar. Ze wilde heel graag een ponyfeest, maar de pony’s waren al ingeroosterd voor wedstrijden. Dat was een grote teleurstelling voor haar. We moesten dus met een goed alternatief komen…..en dat is gelukt! In amper 2 uur tijd wist Samuel 12 meiden zover te krijgen dat ze een GEWELDIGE circusvoorstelling gaven. Ouders, broertjes,  zusjes en opa’s en oma’s mochten het laatste half uur langskomen en zagen een superleuke, afwisselende en ontroerende voorstelling. Er was een heuse circusdirecteur van zeven jaar die alle acts aankondigde: koorddansers, jongleurs, eenwielfietsers, acrobaten, clowns en variété-artiesten. Allemaal jonger dan acht. Het is ongelofelijk wat kinderen in zo’n korte tijd kunnen leren. En hoe ontzettend leuk ze het vinden om dit te doen. Allemaal dankzij Samuel die de kinderen op educatieve en boeiende wijze aanwijzingen gaf en vooral heel veel liet proberen. Het is duidelijk dat Samuel ook meester is op een basisschool. Want zonder veel ervaring in het circus en veel ervaring met lesgeven krijg je dit niet voor elkaar! Mijn dochters reactie achteraf was ook duidelijk: dit was nog leuker dan een ponyfeestje!

René

“Onze zoon van 6 jaar heeft een onwijs leuk feest gehad, georganiseerd door Samuel. De kinderen hebben in 2,5 uur veel verschillende circustrucs geleerd en een echte circusshow in elkaar gezet. Samuel weet de kinderen het gevoel te geven dat ze geweldig zijn. Hij jongleert met 5 ballen en de kinderen met 1 en ze voelen zich gigantisch goed. Het laatste half uur kwamen alle ouders kijken naar de voorstelling. Allen waren ze verrast en enthousiast over hetgeen ze te zien kregen. Daarna nog even met z’n allen een paar acts geoefend. Onze zoon is doof. Zijn klasgenootjes die wij uitgenodigd hadden hebben ook allemaal een auditieve handicap. Wij hadden zelf voor een tolk gezorgd. Samuel ging heel goed met deze situatie om, waardoor alle kinderen een hele leuke middag hebben gehad. Dit feest is een aanrader voor elk kinderfeest!”

Wendy

“Het CircusKinderFeest heeft bij ons het verjaardagsfeestje voor onze 7-jarige dochter verzorgd. We wisten niet zo goed wat we konden verwachten. Bij de start van het feest kwam de gedrevenheid en het enthousiasme van Samuel naar boven en ook die van de kinderen. Ze hebben geoefend, gelachen, zichzelf uitgedaagd en bovendien een grandioos optreden verzorgd voor alle ouders. En geen afgeraffeld stukje, nee: een complete CircusVoorstelling van wel 10 nummers! We hadden nooit gedacht dat het zo’n succes zou zijn. Onze dochter, haar vriendjes en vriendinnetjes en niet te vergeten het publiek heeft een feest gekregen om nooit te vergeten!”

Anna

“Een CircusKinderFeest bij Samuel is een aanrader voor jong en oud! Wij vierden de verjaardag van onze jongste zoon, die 9 werd, samen met zijn clubje zeer levendige vriendjes. Vanaf de allereerste seconde werden de kinderen gegrepen door de workshop. Samuel gaf de les met een enorme vaart, humor en met oog voor alle jongens. Ons als ouders betrok hij ook bij de les, evenals de oudere broer en zus van de jarige. Iedereen kreeg een rol in een circusvoorstelling die op het eind gegeven werd voor een ZEER enthousiaste groep ouders. Het meest bijzondere was misschien nog wel dat alle kinderen tot hun verbazing merkten dat ze door hard te oefenen en goed samen te werken echt een fantastische voorstelling konden geven. In meerdere opzichten was het een bijzondere middag.”

Karin

“Dit was het leukste feestje ooit.” Dat zei één van de vriendinnetjes van mijn dochter. En dat was te zien: stralende rode wangen van plezier en trots bij zowel de jarige als alle genodigden. Het was hard werken voor de dames, maar dat maakte het nou net zo leuk. Koorddansen, op een bal lopen, met chinese bordjes draaien en dan ook nog op een eenwieler of op het superleuke kleine clownsfietsje, om maar een paar dingen te noemen. Alles kon en alles was leuk. Met als grote finale een show voor de ophalers. Ook de ouders, broertjes en zusjes waren enthousiast en zeer onder de indruk! Samuel begeleidde alles strak met oog voor alle kinderen, iedereen kwam ruimschoots aan de beurt. Ze keken er al een hele week naar uit en de voorpret werd echt verre overtroffen door de pret tijdens het feest. Super dus. Hartelijk dank Samuel!”

Cilia

“Voor het feest voor de 12e verjaardag van onze dochter hadden we Samuel gevraagd om er een CircusKinderFeest van te maken. Samuel ging op een leuke, enthousiaste, uitdagende manier met de kinderen aan het werk. Ze waren in het begin best druk, maar hij wist hun aandacht te trekken door ze in een vlot tempo uit te dagen en aan het werk te zetten. Hij had een gevarieerd programma, waarin hij verschillende circusdingen liet zien en ze onder begeleiding het zelf liet doen en kinderen hun favoriete onderdeel liet kiezen. Ook waren er gezamenlijke acts, zoals acrobatiek. Het feest eindigde met een geweldige voorstelling voor de ouders. Ik was onder de indruk van wat elk kind presteerde; elk kind presenteerde zijn eigen act, terwijl Samuel begeleidde en steunde en elk kind kwam heel goed uit de verf. Heel mooi om te zien. Samuel, bedankt voor dit leuke feest!”

Annemieke

“Wij hebben een fantastisch CircusKinderFeest gevierd voor de 6e verjaardag van onze tweeling. Er kwamen 14 kinderen tussen de 4 en 7 jaar. Door het grote aantal kinderen (17 met onze jongens erbij) hebben we het niet bij ons thuis, maar in een ruimte op het werk gevierd. Samuel zorgde voor allerlei circusmaterialen, waarmee de kinderen mochten spelen en oefenen. Hij begeleidde de groep geweldig en wist alle kinderen enthousiast te maken. Na een gezamenlijke activiteit met Chinese bordjes, kregen de kinderen een demonstratie van alle aanwezige materialen. Daarna mochten ze alles uitproberen en kiezen wat ze het leukst vonden. Dat werd extra geoefend voor een voorstelling. Voor een publiek van zo’n 40 ouders, broertjes en zusjes hebben de kinderen hun circusacts laten zien. Dit was geweldig! Het plezier spatte ervan af en onder begeleiding van Samuel en met passende muziek was het een geweldige belevenis voor de kids en hun ouders. We hebben dan ook erg leuke en ZEER positieve reacties gekregen na afloop van het feest. Kortom: een super leuk verjaardagsfeest! Ik kan iedereen aanraden om met Samuel in zee te gaan als je een geweldig en origineel feest wil geven! Hij regelt het goed. Een tip, vergeet niet te filmen, want je krijgt spijt als je zo’n leuke ervaring niet vastlegt.”

Karen

“We hebben genoten van het CircusKinderFeest voor onze dochter die 7 jaar werd! Samuel weet vanaf het begin af aan goed de aandacht vast te houden van alle kinderen. Ze deden alle 10 actief mee en werden uitgedaagd om alle circusattributen uit te proberen: koord lopen, op een bal staan, Chinese bordjes draaien op stokjes, het mini-fietsje, de ’toverstokken’, ringen gooien… Na wat vrij oefenen mochten alle kinderen kiezen welk onderdeel ze graag wilden doen voor de voorstelling. Ongelofelijk hoe in zo’n korte tijd een heel programma in elkaar werd gedraaid en alle kinderen hier vol enthousiasme aan  werkten. Bij elk onderdeel zette Samuel passende muziek aan die meteen de juiste sfeer opriep, net als in een echt circus. De voorstelling was een zeer groot succes bij alle ouders en broertjes en zusjes!”

Michiel

“Wat kun je verwachten als je een verjaardagsfeest organiseert met als thema circus en Samuel inhuurt? Er komt dan een professionele, enthousiaste trainer met gedegen spullen die een afwisselend en voor de kinderen zeer uitdagend programma aanbiedt. Samuel is daarnaast ook een prima leeuwentemmer en in staat om (in ons geval) 11 ‘wilde dieren’ te dresseren. De kinderen konden zich geruime tijd uitleven op de verschillende circus-attributen. Het klapstuk – de voorstelling voor de ouders – is grandioos & ontroerend! Alle kinderen kregen de kans om individueel, maar ook gezamenlijk te schitteren. Kortom, een zeer intensieve en geslaagde ochtend voor de jarige, zijn vriendjes, broer, papa en mama. Wij bevelen Samuel dan ook van harte aan!”

Ilja

“Op zoek naar een leuke activiteit voor het verjaardagsfeest van onze dochter, die 7 jaar werd, hoorden we van Samuel. Wat een geluk! Niet alleen kon hij op korte termijn nog een training geven op het feestje, hij deed dat ook op een heel leuke manier, waarbij hij een mooi evenwicht hield tussen de kinderen bij de les houden (niet eenvoudig met een stuk of 8 giechels!) en hen heel veel lol laten hebben bij het oefenen. Een geweldige bonus is het optreden dat de kinderen aan het eind konden geven voor hun ouders, broers en zussen! Dat was meteen een top-afsluiting van het feestje. Zeer geslaagd en absoluut een aanrader!”

Ellen

“Voor het verjaardagsfeest van onze dochter hadden we Samuel gevraagd voor een workshop Circus en het is een doorslaand succes geweest!! Na een grondige verbouwing van onze woonkamer kon het feest beginnen. Samuel wist van begin tot eind de aandacht van de kinderen erbij te houden! In een hoog tempo vertelt hij de kinderen alles over de verschillende attributen en de kinderen hingen aan zijn lippen! Ze vonden het heel spannend om op de bal te staan of over het touw te lopen. Het leuke is dat ze ook echt naar een doel werken, nl. een waanzinnig mooie circusvoorstelling aan het eind! Ieder mocht kiezen wat hij wilde doen tijdens de voorstelling en er werd ook nog geoefend met het maken van een menselijke piramide. Na ruim 2 uur kwamen de ouders en het was geweldig om die ingespannen koppies te zien terwijl ze hun act uitvoerden en hun trotse blikken na afloop!! En de muziek erbij was helemaal geweldig, hierdoor kreeg je echt een circusgevoel! De maandag na het feest werd er nog volop gesproken over het feest! Niet alleen de kinderen, maar ook alle ouders kwamen naar mij toe om te vertellen hoe ontzettend leuk ze het hadden gevonden!! Mijn dochter kan dus terugkijken op een supergeslaagd feest (hoe gaan we dit ooit nog overtreffen??) en ik weet zeker dat we in de toekomst nog eens een beroep op je zullen doen!”

Johan

“De kinderen waren vanaf het begin zeer betrokken en luisterden vol aandacht naar de instructies en deden vol overgave mee aan de oefeningen. Ze kregen de vrijheid om hun eigen talenten te ontdekken. Wij als (organiserende) ouders kregen ook instructies om de kinderen erbij te helpen en onderdeel te zijn van de oefeningen en het optreden. De kinderen konden kiezen uit zo vele attributen, er was voor ieder wel iets om te doen. Het was mooi om te zien hoe Samuel de kinderen bij de les hield zodat alles goed verliep maar de kinderen zich toch konden uitleven. De kinderen genoten van hun ontdekte talenten en konden niet wachten totdat het tijd was om de show te starten en hun kunsten aan de ouders te laten zien. Ook de gezamenlijke  theateract en acrobatiek-act was een groot succes en de kinderen en hun ouders genoten ervan. Niemand was te verlegen om zijn/haar act te tonen, met name ook omdat ze door Samuel bemoedigd en geholpen werden. Niet alleen als kinderfeest maar ook als bemoediging voor het zelfvertrouwen is dit voor kinderen een geweldige ervaring! Voor onze zoon in ieder geval een droom die uit is gekomen!!! Bedankt!!”

Guusje

“Eindelijk was het dan zo ver….de verjaardag van onze dochter. Ze wist het zeker: van alle dingen die ik opnoemde die we zouden kunnen doen met haar feestje, het circus moest het worden! De kinderen vonden het best spannend en toen Samuel eenmaal binnen was, konden ze haast niet wachten. Maar ja, dat moest wel, want eerst moest alles klaargezet worden. Eenmaal begonnen, had Samuel ze binnen enkele seconden muisstil om hem heen zitten. Ze hingen aan zijn lippen. En wat deed hij het leuk! De oudste was 7, de twee jongsten bijna 5. Best een verschil, maar Samuel wist ze overal bij te betrekken en het op hun manier te laten beleven. Ook mijn man en ik werden actief in het spel betrokken. Chinese bordjes, bal lopen, linten, eenwielfietsen, een minifietsje, koordlopen, jongleren… Ze mochten het allemaal proberen. Na het oefenen werd er gewerkt aan de voorstelling die de papa’s en mama’s bij het ophalen te zien kregen. En wat een succes was dat! Compleet met echte circusmuziek was het een show waar de kinderen, maar ook de ouders enorm van genoten. Wat waren ze trots. Dit was een feest om niet snel te vergeten. Kortom, een echte aanrader!”